Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2016

Moskva dobila četvrtu zračnu luku

Otvaranje četvrte zračne luke Moskovskog zrakoplovnog čvorišta zakazano je za danas, 30. svibnja, u podmoskovskom gradu Žukovski. Očekuje se da će se na otvaranju saznati koje će kompanije letjeti preko ove zračne luke, piše TASS, a prenosi RG. Modernizacija zračne luke započela je 2014. godine...

Razdoblje povrata investicije iznosi oko sedam godina. Oko 70% prihoda zračna će luka dobivati od neavijacijskih aktivnosti: parkinga, maloprodajnih i uredskih centara, prometnog terminala i dr. Planira se da 2017. godine Žukovski postane prva ruska zračna luka koja će ući u postupak prve javne ponude (IPO).

Trenutno na aerodromu radi samo jedna uzletno-sletna pista duljine 5,5 km. To je najduža pista u Europi. U budućnosti se planira korištenje i druge piste.

Izgrađen je putnički terminal površine 15 000 metara kvadratnih, čiji je kapacitet 4 milijuna putnika godišnje.

Planirano je proširenje putničkog terminala i izgradnja drugog. Ukupna površina terminala bit će površine 60 000 metara kvadratnih, a kapacitet će se povećati na 12 milijuna putnika godišnje, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram