Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2016

Kina velikom brzinom širi svoju željezničku mrežu

Najnovije promjene u kineskom željezničkom sustavu će svjedočiti porastu broja putničkih vlakova na 3400, od čega će 2100 biti vlakovi velikih brzina...

Stotinu vlakova velikih brzina će raditi u jutarnjim i večernjim smjenama kako bi se putnicima iz manjih gradova omogućio noćni prijevoz u veće gradove.

Trideset i osam željezničkih postaja na lokalnim razinama su postale odlazne postaje koje pružaju usluge odlaska u velike kineske gradove.

Wang Kejian, službenik odlazne postaje u gradu Yulin u pokrajini Shaanxi, objasnio je pogodnosti nove linije koja povezuje njegov grad i grad Suzhou u pokrajini Jiangsu.

"Kada smo prije htjeli putovati u Suzhou, mogli smo koristiti samo vlak koji je povezivao Hohhot u Unutarnjoj Monogoliji s Šangajem, koji je imao samo 15 karata. Nova linija nudi 1180 karata, od čega su 340 za vagone za spavanje. To je uvelike smanjilo pritisak na kupnju karata koje su prethodno bile nedostupne.".

Gotovo stotinu novih željezničkih linija, koje povezuju male gradove u središnoj i zapadnoj Kini s okolnim većim gradovima, bude nadu da će bolja povezivost značiti i povećanje prosperiteta.

To uključuje nove vlakove koje putuju kroz Yinchuan i Ningdong, prvi međugradski brzi vlak koji povezuje oba grada u Autnomnoj regiji Nigxia Hui.

Prema riječima Wang Dalina, šefa Odsjeka za promet putnika u Yinchuanu, to je zapravo proširenje usluge od Yinchuana do Šangaja.

"Prethodno, kada bi se vlak vraćao iz Šangajaj u Yinchuan nakon završetka jedne putničke misije, odmarao bi se 24 sata prije početka nove. No, sada, nakon izmjena, vrijeme mirovanja od 24 sata će se dobro iskoristiti, što znači da će vlak u to vrijeme putovati u Ningdong.".

U međuvremenu će započeti i rad nekoliko željezničkih linija u regiji Peking-Tianjin-Hebei, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram