Zatvori
Poslovni Puls
16/05/2016

Kalašnjikov pokreće vlastitu modnu liniju?

Legendarni proizvođač pušaka pokrenut će novu liniju odjeće i dodataka do kraja 2016. godine. Koncern Kalašnjikov, najveći proizvođač oružja u Rusiji, objavio je planove za dizajn modne linije pod vlastitim brendom...

"Ne mogu razumjeti kako je moguće da ne proizvodimo svoju liniju odjeće i dodataka", rekao je marketinški direktor tvrtke Vladimir Dmitrijev u intervjuu za Izvestija.

Glasnogovornica koncerna potvrdila je za RBTH da proizvođač oružja trenutno radi na dizajniranju nove modne linije. Rekla je da bi kolekcija svjetlo dana trebala ugledati u listopadu 2016. i da je moguće da neporedno prije toga odjeća bude predstavljena javnosti.

"Giganti kao što su Caterpillar i Ferrari samo od prodaje svoje odjeće imaju 10 posto zarade", rekao je Dmitrijev. U koncernu vjeruju da će njihova odjeća i dodaci biti vrlo traženi među civilnim kupcima.

Ulazak na civilno tržište s modnim proizvodima mogao bi biti dio nove marketinške strategije koncerna radi gospodarskih sankcija Zapada. SAD i EU uveli su sankcije protiv koncerna Kalašnjikov, kao i protiv drugih ruskih velikih proizvođača oružja.

Kalašnjikov se morao preorijentirati na domaće tržište radi pada prodaje na zapadnim tržištima, rekao je direktor marketinga koncerna. Ciljanje na civilne kupce u sadašnjem je okruženju prirodan korak.

Koncern Kalašnjikov je najveći ruski proizvođač automatskih i snajperskih pušaka. Proizvodi 95% streljačkog oružja u Rusiji. Dosad su civilni proizvodi koncerna uključivali lovačke i sportske puške. Proizvodi koncerna Kalašnjikov dostupni su u više od 27 zemalja, piše na web stranici koncerna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram