Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2016

Srbija prošle godine izvezla vojnu opremu u vrijednosti 300 milijuna dolara

Ministar gospodarstva Željko Sertić kazao je u srijedu kako je vojna industrija Srbije prošle godine izvezla robe u vrijednosti oko 300 milijuna dolara, prenose srbijanski mediji...

Nakon otvaranja novog pogona za proizvodnju artiljerijskih čahura u kompaniji "Sloboda" u Čačku, Sertić je naveo kako će država i dalje pomagati vojnu industriju i najavio da će u Ministarstvu gospodarstva sljedećeg tjedna biti održan sastanak s predstavnicima svih vojnih kompanija u Srbiji na kojem će se razgovarati o njihovim problemima.

"Riješit ćemo pitanje imovinskih odnosa, pomoći oko financiranja svih aspekata koji su dopušteni namjenskoj industriji, kako bi ona imala što bolje rezultate", rekao je Sertić novinarima.

Sertić je dodao kako na svjetskom tržištu postoji veliki interes, kao i potrebe za proizvodima te kompanije.

Zadovoljan je što je 70 posto opreme tog pogona proizvedeno u domaćim tvrtkama.

Direktor kompanije "Sloboda" Zoran Stefanović rekao je da je u opremanje novog pogona tvrtka uložila četiri milijuna eura, a zahvaljujući tome će kapacitet proizvodnje čahura biti povećan 70 posto.

Prema njegovim riječima, kompanija trenutno ima ugovorenih poslova u vrijednosti od oko 130 milijuna dolara koji će biti realizirani ove i sljedeće godine.

Stefanović je dodao da će kompanija, u kojoj trenutno radi 1.700 radnika, zaposliti još 100 novih radnika na određeno vrijeme.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram