Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2016

Hoće li Rusi pooštriti trgovinske sankcije Turskoj?

Direktor Rosselhoznadzora Sergej Dankvert nije isključio mogućnost uvođenja zabrane uvoza svih poljoprivrednih proizvoda iz Turske, prenosi RIA Novosti...

"Bit ćemo prisiljeni uvesti ograničenja na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Turske i to se može dogoditi u narednih mjesec dana", rekao je Dankvert.

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju zabrana uvoza ranije su predstavnici turske strane nakon pojavljivanja nesuglasica dolazili na pregovore. Sada se oni ograničavaju na slanje pisama u kojima nas izvještavaju o "donesenim korektivnim mjerama" za ispravak nepravilnosti.

"Ali tržište je naše i probajte nas uvjeriti da su te mjere dovoljne. Nisu nas uvjerili", rekao je Dankvert.

"Mislim da ćemo uvoditi ograničenja ili prema određenim proizvodima, ili ćemo odmah uvesti ograničenje na sve, jer ako nema kontakta, nema razgovora, morat ćemo uvesti ograničenje na sve. Ili ćete doći i raspravljati o tome, ili sami birate svoj put. Mi vas ne možemo nagovarati", dodao je.

Od 1. siječnja 2016. Rusija je zabranila uvoz nekih vrsta voća i povrća iz Turske. Odnosi među državama naglo su se pogoršali nakon incidenta s ruskim bombarderom kojeg su turske zračne snage oborile nad Sirijom.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram