Zatvori
Poslovni Puls
25/02/2016

Bijeg iz ralja hrvatske birokracije: Nikad lakše otvaranje tvrtke u SAD-u!

 Zagrebački inkubator poduzetništva i Stripe, jedan od globalno vodećih sustava za online plaćanje i elektroničko poslovanje, objavljuju strateško partnerstvo namijenjeno hrvatskim tehnološkim i startup kompanijama koje žele iskoračiti na tržište SAD, priopćili su iz ZIP-a...

"Često kao prednost pokretanja startupa u Hrvatskoj kažemo da smo ovdje naučeni raditi lokalno, ali gledati globalno i u pravilu nam je jasno da smo premalo tržište za mnoge pothvate te od samog početka planiramo prerasti granice i učiniti svoje proizvode i usluge dostupnima širom svijeta. Iako moguće, često nije jednostavno otvoriti kompaniju gdje god želite, pogotovo ne iz Hrvatske u SAD-u", navode iz ZIP-a.

Stripe, poznat po online servisu za plaćanje, objavio je Atlas, program dizajniran kako bi pojednostavio proces osnivanja kompanije u SAD-u. Kao vodeći startup program u Hrvatskoj, ZIP će Stripeu predlagati kandidate za Atlas program. Konačan odabir i odobrenje ulaska u program ostaje na Stripeu.

Uz cijenu od 500 USD, odabranim kompanijama Stripe će pružiti “onboarding paket” za američko tržište, konkretno: osnivanje kompanije u SAD-u, bankovni račun, porezni broj, Stripe račun s mogućnošću primanja uplata iz cijelog svijeta, porezno savjetovanje od strane PwC-a, pravno savjetovanje od strane Orricka i 15,000 USD kredita u uslugama od strane Amazon Web Services.

"U ZIP-u smo oduševljeni prilikom da uz Stripe mnogim lokalnim startupima olakšamo i ubrzamo izlazak na globalno tržište. Kompanija u SAD-u ne omogućava samo lakši dolazak do većeg broja inozemnih korisnika i kupaca, već i lakši pristup investicijama potrebnim za rast gotovo svakog startupa", navode iz ZIP-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram