Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2016

Kina najavljuje dodatnu liberalizaciju tržišta kapitala

inesko tržište kapitala će se u 2016. dodatno otvoriti za strane ulagače, a domaći brokeri će proširiti poslovanje u inozemstvu, u subotu je objavila državna agencija za nadzor vrijednosnih papira...

Kina će postupno povećavati kovtu za Kvalificirane inozemne institucionalne investitori (QFII, engl.) i RMB QFII, rekao je Xiao Gang, šef Kineske komisije za nadzor vrijednosnih papira.

QFII i RQFII su dizajnirai za strane investitore kako bi trogvali vrijednosnim papirima na velikom i izoliranom kineskom tržištu kapitala.

Kina će raditi na uključivanju A dionica na svjetsko tržište kako bi se domaće tržište uskladilo s međunarodnim mjerilima.

Država će poticati suverene fondove, inozmene mirovinske fondove i pasivne ETF-ove kako bi povećala investicije u Kinu, rekao je Xiao.

Kina će u 2016. pokrenuti inicijativ Burzovne veze Shenzhen-Hong Kong, poboljšati Burzovnu vezu Šangaj-Hong KOng te će proučiti učinkovitost Burzovne veze Šangaj-London, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram