Zatvori
Poslovni Puls
29/06/2015

Lalovčeva porezna reforma stiže na jesen

Ministar financija Boris Lalovac razmišlja o novom potezu - novom rasterećenju plaća, i to od 1. siječnja sljedeće godine, što bi građani trebali osjetiti odmah u veljači...

Izračune o ukidnju stope od 40 posto na dohodak ministar Lalovac radio je još u srpnju 2014. Tada je utvrđeno da se primanja 150 tisuća građana oprezuju stopom od 40 posto. No ministrova ideja nije prošla jer se narušava načelo porezne pravednosti.

S jedne strane sindikati predlažu uvođenje još jedne stope za posebno velika primanja, dok s druge strane ukidanjem najveće stope povećala bi se primanja visokoobrazovanim mladim ljudima koje Vlada želi zadržati u Hrvatskoj.

Od naših susjeda jedino Slovenija ima više poreznih razreda i veće porezne stope dok Crna Gora jedina ima jednu poreznu stopu na dohodak.

Za nastavak porezne reforme ponovno se razmatra povećanje neoporezivog dijela plaće, proširenje poreznog razreda te već rečeno ukidanje stope od 40 posto. Konačna verzija prijedloga očekuje se na jesen, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram