Zatvori
Poslovni Puls
15/06/2015

Kineski kartični div započeo poslovati u Australiji

Kineski UnionPay i australska banka ANZ su postigle dogovor o prihvaćanju bankovnih kartica koje izdaju kineske kartične organizacije...

Potez je viđen kao korak kojim se kineski financijski div pokušava daljnje proširiti u australskoj bankarskoj mreži.

Cai Jianbo iz UnionPay Internationala tvrdi kako će bankovne kartice biti široko prihvaćene na bankomatima i trgovačkim terminalima diljem Australije.

"Naše bankovne kartice će sada biti prihvaćene od strane 80 posto bankomata u Australiji, a također će se za deset posto povećati i broj prodajnih mjesta koji će prihvaćati UnionPay kartice te će dosegnuti 55 posto pokrivenosti. Ovo će donijeti velike pogodnosti turistima i poslovnim ljudima koji putuju u Australiju."

Dvije strane su pokrenule funkciju "quick pass" na karticama UnionPaya. Kupci će s ovom funkcijom moći jednostavo izvršiti svoje prekogrančne isplate pomoću svojih mobitela.

UnionPay je do sada potpisao sporazume sa sve četiri velike australske banke - Commonwealth Bank of Australica, Westpac, National Australia Bank i ANZ Bank, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram