Zatvori
Poslovni Puls
20/04/2015

Mario Draghi: Sudbina Grčka u rukama grčkih političara

Predsjednik Europske središnje banke (ESB) Mario Draghi rekao je, u Washingtonu na polugodišnjem zasjedanju Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, da odgovor na krizu u Grčkoj leži u rukama grčke vlade i da treba žurno uložiti mnogo više rada...

Zasjedanje je za nekoliko visokih financijskih dužnosnika bila prigoda da pojačaju pritisak na grčku vladu tražeći od nje da provede reforme, ali su i nastojali relativizirati ekonomski učinak evenutalnog pogoršanja grčke krize.

Međunarodni vjerovnici očekuju da Grčka preda popis reforma prije nego što joj odobre očajnički potrebnu pomoć od 7,2 milijarde eura.

Draghi je odbio spekulirati što bi se moglo dogoditi ako Grčka ne plati dospjelo dugovanje.

Njemačka, Sjedinjene Države i Francuska izrazile su žaljenje zbog presporog napretka Grčke u reformama.

Francuski ministar financija Michel Sapin rekao je da Europu neće ugroziti grčki problemi. Naučili smo izgraditi zidove kojima se štitimo, kojima štitimo svoj bankarski sektor, štitimo ostale zemlje od toga da postanu izložene ako se nešto dogodi u Grčkoj. Europa je mnogo snažnija. Europa se zaštitila od turbulencija. Opasno je za Grčku, rekao je Sapin, te dodao da Grčka nije potpisala samo memorandum, ona je potpisala ugovore, stavila je potpis na obveze i te obveze se moraju poštovati, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram