Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2015

Kinezi od Adrisa uskoro preuzimaju TDR?

China National Tobacco Corporation, kineska nacionalna duhanska kompanija, provodi dubinsko snimanje u Tvornici duhana Rovinj, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske rovinjskoj kompaniji...

Očekuje se da će Kinezi u roku od 30 dana predati obvezujuću ponudu za kupnju TDR-a, potvrdio je izvor. O mogućoj cijeni transakcije nema pouzdanih informacija.

Adris grupa objavila je početak procesa prodaje TDR-a u siječnju, uz dva uvjeta: zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i da sredstva od moguće prodaje TDR-a idu u daljnje investicije Adris grupe.

U Adrisu, navodi Jutarnji list pozivajući se na svoj anonimni izvor, očekuju da će prodaju okončati do početka srpnja. Trebala bi to biti jedna od najvećih prodaja neke hrvatske kompanije stranom vlasniku.

Jutarnji špekulira da bi ponudu mogao formalizirati i Japan International Tobacco, koji se u medijima još od prošle jeseni spominjao kao najizgledniji kandidat, da bi se kasnije pojavile informacije o interesu kineske kompanije.

S predstavnicima China National Tobacco Corporationa razgovori su vrlo brzo postali konkretni, navodi izvor.

Preuzimanje TDR-a omogućilo bi kineskoj kompaniji ozbiljniji iskorak u EU, ali i u regiju, odnosno tržišta CEFTA-e, gdje je rovinjska tvrtka tradicionalno jak igrač.

S obzirom na to da bi TDR Kinezima otvorio vrata na tržištima koje kontrolira konkurencija, izvjesno je da im ne bi bio problem da proizvodnja ostane u Kanfanaru, zaključuje Jutarnji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram