Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2017

Adris u prvom kvartalu uprihodio 1,1 mlrd. kuna

U prvom tromjesečju 2017. godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 1,1 milijardu kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Ostvareni poslovni prihodi iznose 918 milijuna kuna i veći su za tri posto. Neto dobit je, unatoč izraženoj sezonalnosti turističkog dijela poslovanja, pozitivna i iznosi 9 milijuna kuna što, u usporedbi s prošlom godinom kada je ostvaren negativan rezultat od 90 milijuna kuna, predstavlja snažan rast...

U turističkom dijelu Grupe trenutni booking je, u usporedbi s prošlogodišnjim, bolji za osam posto ističu iz Adrisa te dodaju kako turistički dio Grupe intenzivno investira u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda. „Dovršena je potpuna rekonstrukcija smještajnog dijela hotela Eden, vrijedna 60 milijuna kuna. Također, nastavlja se izgradnja novoghotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju. I u ovoj godini Maistra ulaže znatna sredstva u kampove. Najvećim dijelom investicije obuhvaćaju ulaganje u prateću infrastrukturu, uređenje novih i podizanje kvalitete postojećih parcela, te podizanje kvalitete zajedničkih sadržaja kampova. Ukupna planirana ulaganja u 2017. godini iznose 450 milijuna kuna“ ističu iz Adrisa.

Maistra je u 2016. godini ostvarila 3,13 milijuna noćenja, što u usporedbi s prošlom godinom predstavlja rast od tri posto. I ove je godine najveći porast noćenja zabilježen u luksuznom hotelskom segmentu, prosječno jedanaest posto. U promatranom izvještajnom razdoblju na razini tvrtke zabilježen je i rast cijena noćenja od šest posto. Maistra je u 2016. godini ostvarila poslovni prihod od 950 milijuna kuna, što je za deset posto više od prošlogodišnjeg prihoda. Ostvarena je operativna dobit iz poslovanja od 221 milijun kuna ili devet posto više od ostvarenja u 2015. godini. Neto dobit iznosi 131 milijun kuna, što predstavlja rast od 28 posto.

Odlični poslovni rezultati Mistre kao i trenutna zaduženost na razini odnosa duga i EBITDA od 2,8 omogućava Maistri samostalno financiranje investicijskog ciklusa, a do do 2020. godine Maistra će uložiti dodatnih dvije milijarde kuna, čime će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini ponude.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram