Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2015

Beogradska zračna luka u proširenje ulaže 20 mil. eura

Vršitelj dužnosti direktora beogradskog aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević izjavio je da to poduzeće u iduće tri godine čeka snažan investicijski ciklus - više od 20 milijuna eura vlastitih sredstava bit će investirano u proširenje novog terminala...

"Napravit ćemo još četiri aviomosta, vezni dio između dva terminala i kompletno rekonstruirati stari terminal T1", rekao je Vlaisavljević za televiziju Pink.

Dodao je da se kapaciteti aerodroma bliže limita, jer će ove godine u prosincu broj putnika dosegnuti pet milijuna. "Povećat ćemo naš kapacitet na sedam do 7,5 milijuna putnika", istaknuo je Vlaisavljević. Dodao je da će aerodrom uložiti vlasitita sredstava i da mu nisu potrebni krediti.

Vlaisavljević je podsjetio da je broj putnika beogradske zračne luke u 2014. porastao 31 posto, broj aviooperacija 26 posto, uz neto dobit od 27 milijuna eura, najveću u povijesti aerodroma dugoj 52 godine.

On je objasnio da je to postignuto zahvaljući rebalansu poslovnog plana u kolovozu kojim je "skinuto" 11 milijuna eura nepotrebnih troškova, a istovremeno su povećane investicije za više od dva milijuna eura u promet i infrastrukturu.

Vlaisavljević je rekao da je zračna luka Nikola Tesla ovakve rezultate ostvarila i "na krilima Airr Serbije koja ima najveće povećanje broja putnika od 35 aviokompanija koje koriste usluge aerodroma.

Na menadžmentu je da ostvari što bolje poslovne rezultate, a na državi da odluči hoće li i kome dodijeliti koncesiju za upravljanje zračnom lukom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram