Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2015

Tedeschi otvorio novu tvornicu: Na otvaranju i Milanović

Atlantic Grupa je jučer otvorila novi suvremeni pogon za proizvodnju energetskih pločica u Industrijskom parku Nova Gradiška. Službenom početku proizvodnje u tvornici u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 100 milijuna kuna, nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u pratnji potpredsjednika za gospodarstvo Branka Grčića, ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović, župan brodsko-posavski Danijel Marušić te, kao domaćin, predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi...

„Iznimno smo ponosni zbog činjenice da je tvornica završena u samo deset mjeseci, za što smo zahvalni velikom trudu naših zaposlenika i partnera. Ovaj je projekt primjer mogućnosti efikasnog investiranja u Hrvatskoj, u čemu smo imali veliku potporu jednako lokalne zajednice i državnih institucija, kao i financijskih partnera, prije svega Europske banke za obnovu i razvoj“, izjavio je na otvaranju Emil Tedeschi. Projekt je, naime, financiran vlastitim sredstvima kompanije i kreditom EBRD-a, a Nova Gradiška izabrana je kao najpovoljnija investicijska destinacija u konkurenciji s više od 90 lokaliteta.

Atlantic Grupa je s brendom Multipower vodeći europski proizvođač sportske prehrane, koja se najvećim dijelom proizvodi u Atlanticovoj tvornici u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci). Ova investicija predstavlja nastavak konsolidacije proizvodnjih kapaciteta pa se od danas i asortiman energetskih pločica, koje su se dosad proizvodile kod treće strane, radi u vlastitom pogonu. Više od 99 posto proizvodnje iz ove tvornice namijenjeno je izvozu, primarno na tržišta zapadne Europe.

„Ova tvornica potvrda je atraktivnosti Industrijskog parka Nova Gradiška kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za razvoj lokalnog gospodarstva. Naša je misija pružiti kvalitetnu infrastrukturu na izvanrednoj lokaciji uz međunarodnu autocestu, nisku cijenu zemljišta i konkurentan paket lokalnih poticaja i olakšica, imajući u vidu potrebe ulagača za maksimalnom efikasnošću. Drago nam je da je Atlantic Grupa prepoznala ove prednosti i u Novoj Gradiški izgradila impresivno tvorničko zdanje u kojemu će naši građani naći posao, a dodatan će broj biti angažiran kroz kooperantske i infrastrukturne poslove. Bilježimo dodatan interes investitora i radujemo se daljnjem razvoju našeg kraja“, rekao je gradonačelnik Željko Bigović.

Nova tvornica u portfelju Atlantic Grupe u Novoj Gradišci predstavlja dodanu vrijednost i u drugim segmentima poslovanja kompanije, kroz mogućnost razmjene znanja i širenja asortimana u suradnji s drugim poslovnim područjima koja nose prehrambeni predznak. Suvremeni trendovi prehrane proizvodnju hrane usmjeravaju sve više prema segmentu zdravih i funkcionalnih obroka, a kompetencije unutar sustava će uz nove kapacitete moći na najbolji način izaći u susret takvim potrebama i navikama prehrane u ubrzanom načinu života, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram