Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2015

EK: Niste u dobrom stanju, imate preveliku ekonomsku neravnotežu

Europska komisija predstavila je na izvanrednoj konferenciji za novinare paket odluka iz gospodarskog nadzora. Odluke su se odnosile ponajprije na Francusku, Italiju, Bugarsku i Portugal, a bilo je riječi i o Hrvatskoj...

Europska komisija je objavila da su se makroekonomski rizici u Hrvatskoj značajno povećali i zbog toga planira uvesti još strožiji ekonomski nadzor nad Hrvatskom. Ostvarit će to preko procedure smanjenja prekomjernih makroekonomskih neuravnoteženosti, prenosi HRT.

U sklopu procedure Europska komisija bi od Vlade RH zahtjevala da predstavi akcijski plan za izlazak iz krize - odmah. Dakle, EK za Hrvatsku pojačava monitoring i uvodi stroži nadzor.

"Zaključili smo da pet zemalja ima preveliku ekonomsku neravnotežu. To su - Francuska, Italija, Hrvatska, Portugal i Bugarska. Od tih se zemlja zahtijeva hitna i odlučna politička akcija, ali i specifičan nadzor, koji će uključiti i redovito izvještavanje po sektorima u Odborima Europske unije", izjavio je povjerenik EK za financije Pierre Moscovici.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram