Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2015

Velika Britanija postala iznimno važna za kinesko gospodarstvo

Liu Xiaoming, kineski veleposlanik u Velikoj Britaniji izjavio je kako je volumen bilateralne trgovine između Britanije i Kine iznosio oko 80 milijardi američkih dolara 2014. Time je Britanija postala kineski drugi po veličini trgovinski partner u Europskoj Uniji, zamijenivši Nizozemsku...

Prošla godina, po riječima Liua Xiaominga, bila je značajna za odnos između Velike Britanije i Kine donijevši česte i uspješne razmjene na visokoj razini i pragmatičnu suradnju.

Kineski premijer Li Keqiang posjetio je V. Britaniju te održao godišnji sastanak s svojem kolegom te zemlje,nakon čega su u zajedničkom priopćenju naglasili važnost produbljenja bilateralne suradnje te nastojanja izgradnje sveobuhvatnog i strateškog partnerstva koji pridonose zajedničkom i uravnoteženom ravoju, što čini obostrani cilj objema zemljama.

Uz to, uspješno su održali gospodarski i financijski dijalog, kao i po prvi puta onaj vezan uz mehanizam i strategiju u razmjeni na visokoj razini.

Britanija i Kina,2015. godine, ulaze u "godinu kulturne razmjene između dvije zemlje", što bi trebalo donijeti novi vrhunac kulturne razmjene između dvije zemlje, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram