Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2014

Majetić: Nužno je pokrenuti reforme, Hrvatska može biti uspješna

Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, gostujući u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija rekao je kako je nužno da se napokon krene s reformama kako bi država postala konkurentnija...

Ova je godina poslovno izgubljena, a prema svemu sudeć i sljedeća bi mogla biti jer se ne naslućuje odlučnost i namjera Vlade za promjenama, rekao je Majetić.

"Rejting države je u smeću, kapital je skup, imamo lošu poreznu politiku, veliko opterećenje plaća, ogromne parafiskalne namete, zastarjelu administraciju, preveliki broj zakona, vrlo loše obrazovanje koje se ne mijenja već desetljećima. To su sve stvari na koje država treba utjecati, a ne utječe. Hitno nam trebaju reforme, a niti jedna Vlada dosad ih ne provodi. Zbog tog nečinjenja mi smo stalno na jednom te istom mjestu", kazao je direktor HUP-a.

Prema anketi HUP-a, samo 30 posto hrvatskih poduzetnika očekuje bolje sutra.

"Od Vlade očekujem neki plan, ne moraju to bit radikalni rezovi, svi se skupa moramo ponašati drugačije. Ako pokažemo plan kako želimo zemlju koja upravlja svojim javnim dugom, koja vraća svoj dug i ima rast gopodarstva, onda će se brzo preokrenuti i opća klima u zemlji, bit će više ulaganja, a i kapital će bit jeftiniji. Ja sam optimist. Hrvatska ima sve pretpostavke, sve resurse da bude uspješna, samo trebamo posložiti stvari. Ništa nije izgubljeno, svaki plan počinje prvim korakom, samo treba učinit taj prvi korak i dovesti prave ljude na prava mjesta", zaključio je Davor Majetić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram