Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2014

Todorićevo Belje spremno za dokapitalizaciju od 500 mil. kuna

Na izvanrednoj skupštini Belja krajem siječnja dioničari će odlučivati o dokapitalizaciji te kompanije, nakon što je Nadzorni odbor utvrdio da postoji interes dioničara za sudjelovanjem u postupku povećanja temeljnog kapitala za više od pola milijarde kuna, priopćeno je u utorak iz Belja...

Nadzorni odbor Belja, tvrtke iz sastava Agrokora, na sjednici u ponedjeljak utvrdio je da postoji interes dioničara za dokapitalizacijom u visini iznad 500 milijuna kuna, po cijeni od 40 kuna po dionici, sukladno pozivu za iskazivanje interesa objavljenom 2. rujna.

Stoga je Nadzorni odbor odobrio Upravi Belja da pokrene postupak povećanja temeljnog kapitala. Odlučeno je da se izvanredna glavna skupština održi 27. siječnja iduće godine, na kojoj će se dioničarima predložiti odluka o isključenu prava prvenstva postojećih dioničara na upis i stjecanje novih dionica izuzev 19 pravnih ili fizičkih osoba, među kojima je i Agrokor.

Predlaže se i da dioničari donesu odluku o povećanju temeljnog kapitala sa sadašnjih 328,62 milijuna kuna, uplatom u novcu do najviše 7,66 milijuna kuna, izdavanjem najviše 191.450 novih redovnih dionica, kao i unosom prava potraživanja Agrokora u temeljni kapital, u visini od 1,5 milijardi kuna, izdavanjem 37,5 milijuna novih dionica.

Time bi se temeljni kapital povećao za najviše 1,507 milijardi kuna, na 1,836 milijardi, izdavanjem najviše 37,69 milijuna novih redovnih dionica, nominalne pojedinačne vrijednosti od 40 kuna.

Izdanje će se smatrati uspješnim ako se uplati najmanje 90 posto ukupnog iznosa planiranog izdanja. Nove dionice bit će uvrštene u službeno tržište na Zagrebačkoj burzi.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram