Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2014

Najveći igrači francuske turističke industrije okupljeni u Splitu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u suradnji s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, bila je domaćin godišnjeg kongresa najveće mreže putničkih agencija u Francuskoj – Selectour Afat na kojem se, u splitskom hotelu Le Meridien Lav, okupilo više od 600 predstavnika turističke industrije i medija. Kongresu su nazočili direktori Selectour Afat mreže, organizacijski timovi, voditelji putničkih agencija, partneri te predstavnici francuskih medija...

„Turistička 2014. godina je velikih turističkih uspjeha Hrvatske u kojoj su u odnosu na prošlu zabilježeni porasti i u broju dolazaka i u broju noćenja. Kao lako dostupna zemlja, kako automobilom, tako i brojnim direktnim avionskim linijama iz Francuske, Hrvatsku iz godine u godinu posjećuje sve veći broj gostiju iz Francuske. Francuzi su prema broju dolazaka i noćenja među 10 najvažnijih internacionalnih gostiju koji dolaze u Hrvatsku i  uživaju u otkrivanju i upoznavanju novih hrvatskih destinacija, bogatoj kulturnoj baštini, prirodi i kampiranju. Upravo stoga veseli činjenica da je Selectour Afat Hrvatsku odabrao za domaćina ovogodišnjeg kongresa“, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić po završetku konferencije.

Kongres je službeno otvoren u petak, 5. prosinca, obraćanjem direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića, nakon koga je Danijela Mihalić Đurica, direktorica predstavništva HTZ-a u Parizu, detaljnije predstavila ove godine pokrenut projekt Hrvatska 365. Okupljene je potom pozdravio direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te Dominique Beljanski, predsjednica Selectour AFAT udruženja.

Tijekom tri dana trajanja kongresa, osim aktivnog sudjelovanja na brojnim radionicama, sudionici su posjetili Trogir, Klis, Dalmatinsku zagoru i Split kako bi se francuskom tržištu dodatno približile aktivnosti i bogata ponuda kvalitetnih turističkih proizvoda ove regije. Uz radni dio, u sklopu kongresa održana je i trokilometarska humanitarna utrka u organizaciji Selectour Afat fundacije koja promiče kulturu obrazovanja i opismenjavanja u zemljama trećeg svijeta.

Selectour Afat najveća je mreža putničkih agencija u Francuskoj koja okuplja više od 4000 putničkih agenata i oko 1150 putničkih agencija iz Francuske. Ovaj kongres od iznimne je važnosti za turistički sektor u Francuskoj, a njegovo održavanje upravo u Hrvatskoj prilika je za predstavljanje brojnih komparativnih prednosti destinacije i upoznavanje prisutnih agenata, turoperatora i medija s hrvatskom turističkom ponudom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram