Zatvori
Poslovni Puls
02/12/2014

U Dubrovniku kvadrat stana 3.000 eura, a u Sisku 813 eura

Sudeni je donio novo sniženje traženih cijena stanova koje su na mjesečnoj razini pale za 1 posto...

Cijene stanova na Jadranu tijekom studenog su se posebno isticale: Split i Šibenik bilježe porast cijena, a Dubrovnik još uvijek bilježi najvišu cijenu kvadrata, javlja portal Crozilla.

Najveći pad cijena tijekom studenog zabilježen je u Zadru (4,6 posto), dok je porast cijena zabilježen u Šibeniku (2 posto) i Splitu (1,6 posto).

U Rijeci se cijene stanova nisu mijenjale te su stale jednake kao mjesec ranije, 1380 eura po metru kvadratnom. Zadar bilježi mjesečni pad cijena od 4,6 posto, pa je prosječna tražena cijena stana tijekom studenog iznosila 1731 euro. Cijena metra kvadratnog u Šibeniku je iznosila 1404 eura, što je 2 posto više no mjesec ranije.

Prosječna tražena cijena zagrebačkih stanova tijekom studenog je iznosila 1577 eura što je 0,6 posto manje no mjesec ranije. Pad cijena od 2,8 posto bilježi Pula, a za jedan se tamošnji "kvadrat" stana u prosjeku tražilo 1272 eura. Statistike pokazuju kako se po visini cijena stanova tijekom studenog isticao Dubrovnik u kojem se za metar kvadratni tražilo 2967 eura i Split u kojem je cijena iznosila 2007 eura.

Potpuna suprotnost skupljim gradovima su Sisak, u kojem je prosječna tražena cijena "kvadrata" iznosila tek 813 eura, ili Bjelovar u kojem je cijena iznosila 904 eura. Ponuda nekretnina koje se prodaju u većini je gradova značajno veća od potražnje, a takvo je stanje i u Osijeku. Prosječna tražena cijena stana tamo je tijekom studenog iznosila 995 eura po metru kvadratnom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram