Zatvori
Poslovni Puls
02/12/2014

Adris traži strateškog partnera za TDR!

Uprava i Nadzorni odbor (NO) Adris grupe predlažu glavnoj skupštini, sazvanoj za 20. siječnja iduće godine, donošenje odluke o strateškom restrukturiranju dijela imovine tvrtke, čime bi započeo i proces traženja mogućeg partnerstva za TDR, objavljeno je u ponedjeljak iz Adrisa...

Kako se navodi u priopćenju sa sjednice Nadzornog odbora, tim je odlukama prethodila analiza stanja u duhanskoj strateškoj poslovnoj jedinici i rizika daljnjeg poslovanja u uvjetima krajnje koncentracije svjetske duhanske industrije te analiza mogućih strateških opcija za održivost TDR-a - nastavak samostalnog poslovanja, spajanje sa sličnim tvrtkama i prodaja dijela vlasništva TDR-a, koje je Upravi Adrisa i NO predočila Uprava TDR-a.

Po okončanju procesa, a s obzirom da su moguće i vlasničke promjene, glavna skupština će još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja.

"Ovakvu radikalnu transparentnost u vođenju procesa strateškog restrukturiranja dijela imovine tvrtke, Uprava Adrisa drži potrebnom i opravdanom s obzirom na činjenicu da je Adris grupa pravni sljednik Tvornice duhana Rovinj (TDR) koja je, nakon provedene privatizacije, bila, a i danas je, u pretežitom vlasništvu svojih zaposlenika, bivših zaposlenika i umirovljenika, te zbog činjenice da Adris grupa u svom uspješnom poslovanju baštini korporativne vrijednosti Tvornice duhana Rovinj", navodi se u priopćenju.

Uprava Adrisa svojom odlukom predložila je također da Nadzorni odbor i glavna skupština pri donošenju odluka iz svoje nadležnosti "osobito imaju u vidu socijalnu odgovornost za zaposlenike, odnosno da svaka odluka koja se donese o TDR-u obvezno znači i zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru, te da, i materijalno i vrijednosno, bude u funkciji daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe", zaključuje se u priopćenju Adrisa.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram