Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2014

Evo kako je Tedeschi dobio priliku preuzeti srbijanski Foodland

Shvatili smo da nam za dalji rast brenda „bakina tajna” treba mnogo veća snaga i adekvatan strateški partner...

Ovim rečima Vaso Lekić, direktor i većinski vlasnik kompanije „Foodland” , odgovara u razgovoru za Politiku na pitanje da li mu je žao što je, posle 20 godina ulaganja u kompaniju, preduzeće prodao hrvatskom biznismenu Emilu Tedeschom, vlasniku „Atlantic grupe”.

"Puno smo uradili, ali da bismo dublje ušli u ta tržišta potrebna su ogromna ulaganja. Ulazak u velike svjetske lance košta, a mi smo u tom smislu ograničeni. U narednih pet godina planirali smo povećanje prometa za 30 do 50 posto, a „Atlantic grupa” je planirala rast i do 500 posto. Plan je da sa takvim suigračem u timu preradimo 10.000 tona voća i povrća godišnje, umjesto dosadašnjih 2.600. To znači da će porasti potreba da poljoprivredni proizvođači iz Srbije zasade, uzgaje i isporuče znatno veće količine višanja, paprika, malina, šljiva, kajsija, kupina i rajčica, što će značiti i zapšljavanje nove radne snage", objasnio je Lekić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram