Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2014

Evo što grupa kineskih milijardera radi u Međimurju

U posjet Međimurju stiglo je desetak kineskih gospodarstvenika, investitora, financijera na čelu s Gu Shengzuom, potpredsjednikom financijskog i gospodarskog odbora Svekineskog narodnog kongresa, javlja HRT...

Riječ je o multimilijarderima čije bogatstvo iznosi više od hrvatskoga godišnjeg proračuna, a imaju interes ulagati u našu najsjeverniju županiju.

Posljednjih godina Međimurje je napravilo velik gospodarski iskorak te je atraktivno za ulagače.

Posljednje desetljeće stranci su na sjeveru sagradili desetak tvornica, uložili stotine milijuna eura i zaposlili više od tri i pol tisuće ljudi. Na granici istoka i zapada, s izgrađenom infrastrukturom, ali i niskom cijenom rada - Međimurje je mamac za strance.

Domaćini su kineske gospodarstvenike proveli sjevernim Međimurjem kako bi uživali u našim ljepotama i vinu, a zatim će se u Čakovcu susresti s vodećim međimurskim gospodarstvenicima. Očekuje se sklapanje dobrih poslova, kako za Međimurje tako i za Hrvatsku, javlja HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram