Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2014

Lalovac: Ako ne provedemo reforme, svaka iduća godina će biti sve teža

Hrvatskoj su potrebne brze promjene, ako se budu odgađale, svaka će godina biti sve teža i teža. Rekao je to ministar financija Boris Lalovac, otvarajući konferenciju o kontrolingu. Izbjegao je pitanja novinara o prognozama Europske komisije, prema kojima je Hrvatska među članicama Europske unije svrstana na samo dno...

Ministar Lalovac je rekao kako se zauzima za primjenu instrumenata kontrolinga i u javnoj upravi, jer oni kao i u privatnom sektoru, na razini jednog poduzeća, mogu pomoći i u uštedama u proračunu, pa tako i proračunu za 2015. godinu, o kojem su u tijeku završne konzultacije, javlja HRT.

Iako nije želio govoriti o detaljima proračuna za iduću godinu, Lalovac je kazao da će u njemu morati definitivno biti odricanja jer drugog puta nam nema.

"Mi nažalost ove godine imamo preko 5 posto (BDP-a) deficita, ali imamo i negativni gospodarski rast od 0,7 posto i postavlja se pitanje da li tu postoji određena poveznica između rashodovne strane proračuna i utjecaja na gospodarstvo i koji su to stvarni pokretači gospodarskih aktivnosti. Mi smo dugo godina davali i dajemo još uvijek brojne subvencije, ali kakav je njihov utjecaj na gospodarstvo, upitao se ministar financija. Pritom je istaknuo da Hrvatska danas ima duplo veći proračun nego prije desetak godina, što znači da bi trebali duplo bolje živjeti i imati duplo kvalitetnije usluge", rekao je ministar financija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram