Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2014

Modni div Prada pod istragom zbog utaje poreza?

Italija je pokrenula istragu protiv izvršnih direktora modne kuće Prada zbog sumnje da možda izbjegavaju plaćati porez, objavili su danas iz te kompanije. Miuccia Prada i Patrizio Bertelli su pod istragom kako bi se odredila "točnost njihovih određenih prijava poreza kao pojedinaca u pogledu kompanija u stranom vlasništvu", prenosi BBC navode iz Pradina priopćenja...

Pokretanje istrage vremenski se nadovezalo na objavu Prade da je od prošle godine sjedište njihova holdinga ponovno u Italiji, nakon što su ga bili preselili u Luksemburg. Navodna utaja poreza odnosi se upravo na 10-godišnje razdoblje kada je sjedište tvrtke bilo u Luksemburgu.

"Ni tvrtka ni njezine podružnice nisu ni na koji način sudjelovale u ovoj utaji", izjavio je predsjednik uprave Prade Carlo Mazzi u priopćenju za Hongkonšku burzu gdje su izlistane dionice kompanije.

Luksuzna modna kuća u ovoj godini bilježi slabu prodaju na azijskim i europskim tržištima, što je rezultiralo 21-postotnim padom njezine profitabilnosti u prvoj polovici godine.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram