Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2014

GRAFIKA: Hrvatsko gospodarstvo je europska crna rupa!

Iako premijer Milanović uporno tvrdi "bolje nam je nego što je to danas popularno reći" - statistika i svakodnevni život redovito demantiraju optimizam iz Banskih dvora...

A koliko Hrvatska zapravo loše stoji u odnosu na druge zemlje Europske unije - pokazuje i ova grafika (koju je objavio premijerov omiljeni The Economist) koja prikazuje službenu prognozu Europske komisije za gospodarski rast u 2015. godini.

Kao što je vidljivo iz pogleda na kartu - Hrvatska je zemlja koja će, ako ne bude većih šokova na međunarodnom tržištu, iduće godine imati najmanji rast u EU! Bolji rezultati EK predviđa i vječnom europskom bolesniku - Grčkoj.

Valjda napomenuti kako je izgledno da će se ove prognoze dodatno pogrošati s obzirom na nastavak tenzija između Ukrajine i Rusije koje bi ove zime mogle dovesti do prekida u redovnoj isporuci plina za europski kontinent.

U takvom raspletu - Hrvatsku čeka u boljem slučaju stagnacija, a vjerojatnije - nova recesija koja bi se tako mogla produžiti i na sedmu godinu.

Economistovu kartu pogledajte u nastavku:

eurozona_v

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram