Zatvori
Poslovni Puls
08/09/2014

Britanci zabrinuti: Neovisnost Škotske sve vjerojatnija

Nakon što su istraživanja mjesecima pokazivala da će nacionalisti doživjeti poraz, novije ankete pokazuju smanjivanje razmaka do te mjere da se povećala stvarna mogućnost da bi zagovornici neovisnosti Škotske pod vodstvom Alexa Salmonda i njegove Škotske nacionalne stranke (SNP) mogli postići svoj cilj i raskinuti 307 godina dugi savez s Engleskom...

Manje od dva tjedna uoči glasovanja 18. rujna, anketa YouGov pokazuje da bi 51 posto ispitanika glasovalo za neovisnost Škotske, a protiv 49 posto. Prije samo mjesec dana pristaše ostanka Škotske unutar Velike Britanije imali su prednost od 22 postotna boda, objavio je Sunday Times, a prenosi HRT.hr.

Nakon što su objavljeni ovi rezultati oglasila se britanska vlada nudeći Škotskoj veću autonomiju ako na predstojećem referendumu odluči ostati u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Britanski ministar financija George Osborne izjavio je da će idućih dana biti izloženi planovi za davanje veće autonomije Škotskoj u području poreza, trošenja i socijalne skrbi ako Škoti na povijesnom referendumu 18. rujna donesu odluku protiv neovisnosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram