Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2014

McDonald's u velikim problemima u Hong Kongu

Vlasti Posebne upravne regije Hong Kong navodno razmišlja o postupku protiv McDonald's-a zbog njegove umiješanosti u nedavni skandal s neispravnim mesom...

Gradski zakonodavci također su prozvali McDonald's jer nije poslao svog predstavnika na sastanak zakonodavnog vijeća koji se održao ovaj tjedan.

Vijest o mogućoj tužbi pojavila se nakon što su objavljeni detalji skandala u Shanghai Husi, tvrtki za koju je otkriveno da prerađuje meso kojem je istekao rok i opskrbljuje njime poznate lance brze prehrane kao što su McDonald's, KFC i Pizza Hut.

Kineski dužnosnici iz ureda za hranu i industriju već su započeli zajedničku istragu tvrtke OSI China, matične tvrtke Shanghai Husi.

Tvrtka OSI posjeduje gotovo 60 postrojenja za preradu diljem svijeta, a njena dobit premašuje 5 milijardi dolara godišnje. Opskrbljivač je kineskog McDonald's-a od 1992, javlja China Radio International.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram