Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2014

Ministar Lalovac: Razmatramo povećanje neoporezivog dijela plaće

Radimo razne simulacije, rekao je uživo u Dnevniku HRT-a ministar financija Boris Lalovac odgovarajući na pitanje smanjuje li se najveća porezna stopa na plaće od 40 posto, javlja HRT...

Rekao je da se razmatra ukidanje te stope, ali i da se razmatra pomoći građanima s povećanjem neoporezivog dijela s 2200 na 2600 kuna.

"Simulacije pokazuju da bi time država ostala bez oko 2 milijarde kuna. Ali one će ostati građanima za potriošnju tako da bi se ona povećala", rekao je Lalovac.

"Zasad se ne radi na rebalansu proračuna. S Bruxellesom će se još razgovarati o pomicanju granice za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina", rekao je ministar financija.

"Stopa poreza na dohodak od 40 posto je relativno visoka, ali nije previsoka te je manje-više realna. Ne odbija ljude iz svijeta i regije koji zarađuju više, imaju veće znanje i koje možda trebamo u Hrvatskoj kao menadžere, a koji bi možda zbog toga što je previsoka stopa bili destimulirani", smatra premijer Zoran Milanović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram