Zatvori
Poslovni Puls
06/05/2014

Etihad Airways zainteresiran za ulaganje u Montenegro Airlines

Etihad Airways zainteresiran je za suradnju sa kompanijom Montenegro Airlines, priopćeno je u Abu Dhabiju, tijekom posjete crnogorskog šefa diplomacije Igora Lukšića Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE)...

Lukšić je, kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, tokom posjete UAE, razgovarao sa predsjednikom Etihad Airwaysa, Jamesom Hoganom, o mogućnostima suradnje Montenegro Airlinesa i Etihad Airways.

“Tom prilikom je predsjednik Etihada iskazao interes za suradnju. U tom kontekstu, održani su radni sastanci na operativnoj razini između dvije avio kompanije i dogovoreni konkretni koraci dalje komunikacije i posjete tima Etihad Aitwaysa Crnoj Gori kako bi se definirali modeli suradnje i partnerstva između Montenegro Airlinesa i Etihad Airwaysa”, kaže se u priopćenju.

Lukšić se tokom posjete UAE sastao sa ministrom vanjskih poslova UAE Seikom Agdula Bin Zayed AL Nehayanom, koji je rekao da je Abu Dhabi razvojni fond dodatno poboljšao uvjete za ranije dogovoreni kredit za podršku poljoprivredi, što je dogovoreno tokom službene posjete Podgorici.

Podsjećamo, vlada Srbije je 1. kolovoza 2013. godine potpisala dugoročni ugovor o strateškom partnerstvu s Etihad Airwaysom i najavila plan za oporavak Air Serbia-e vrijedan 200 milijuna dolara. Etihad Airways vlasnik je 49 posto dionica Air Serbie, dok Vlada Srbije posjeduje 51 posto dionica, prenose crnogorski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram