Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2014

U BiH će se otvoriti 16 tisuća novih radnih mjesta

Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Švedska međunarodna agencija za razvoj i suradnju SIDA jučer su potpisale memorandum o razumijevanju sa predstavnicima 11 partnerskih općina u BiH. Memorandum su potpisali David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, Pelle Persson, savjetnik SIDA u BiH i načelnici jedanaest partnerskih općina...

"Svi smo svjesni da u BiH nema važnijeg pitanja od otvaranja novih radnih mjesta, stoga građani očekuju da otvaranje radnih mjesta i privlačenje investicija bude prvi prioritet vlada. Neophodno je kontinuirano promovirati i pružati adekvatnu podršku poduzetnicima i odgovarati na potrebe privatnog sektora za adekvatnom radnom snagom i unapređenjem poslovnog okruženja. Do završetka projekta će biti otvoreno 16.000 novih radnih mjesta", rekao je Barth, te dodao kako je cijeli projekt vrijedan 20 milijuna dolara i traje pet godina.

Pelle Persson savjetnik švedske ambasade/SIDA u BiH, istaknuo je kako kontinuirano visoka stopa nezaposlenosti značajno narušava mogućnost ekonomskog oporavka lokalnih zajednica.

"Lokalne zajednice moraju iskoristiti svoje jedinstvene prednosti kako bi zadržale i privukle nove investicije. Projekt će surađivati sa 48 lokalnih zajednica koje će imati na raspolaganju istu podršku i usluge", istaknuo je Persson, prenosi Oslobođenje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram