Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2014

Novi nameti: Uvodi se porez na nekretnine, na kamate, na dobit...

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Vlade, ministar financija Slavko Linić predstavio je mjere kojima će ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog deficita...

A Linić je kazao i gdje će se naći novac, pa je tako naveo: porez na igre na sreću, prebacivanje novca iz 2. mirovinskog stupa, od onih s beneficiranim stažem (vojska, policija, vatrogasci..), te dobiti javnih poduzeca.

Dobit javnih poduzeća u proračun ide tako ove, te 2015. i 2016. godine. Linić je najavio i uvođenje poreza na nekretnine, poreza na kamate na štednju i porez na dobit u 2016.

Podsjetimo, na sinoćnjoj sjednici užeg kabineta Vlada je razmatrala mjere kojima će ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog deficita. Nakon sjednice ministri nisu davali izjave, čekala se, očito, današnja Linićeva konferencija za novinare.

Ministar Linić jučer je u Bruxellesu rekao da Vlada ove godine želi smanjiti deficit za 2,3 posto, što je više od 7,5 milijardi kuna te da će rebalans proračuna za ovu godinu biti obavljen u veljači. "Jednim dijelom ćemo to ostvariti na prihodovnoj, a drugim dijelom na rashodovnoj strani proračuna", rekao je ministar Linić.

Hrvatska ima rok do 30. travnja 2014. da poduzme učinkovite mjere, odnosno da objavi ili poduzme mjere koje su adekvatne za osiguranje napretka u korekciji prekomjernog deficita i da detaljno izvijesti o strategiji konsolidacije koju predviđa kako bi ispunila zadane ciljeve, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram