Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2013

Vrdoljak: Možemo uvesti porez na imovinu, ali tek kada ostvarimo gospodarski rast

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponovio je kako porez na imovinu HNS-u nije problem kada dođe do gospodarskog rasta te istaknuo kako stav te stranke nije formiran niti će se mijenjati na osnovu MMF-a...

"Porez na imovinu nije problem HNS-u kada dođe do gospodarskog rasta. I ako se na godinu ostvare prognoze rasta MMF-a, ja vjerujem da ćemo moći razgovarati o porezu na imovinu, a ne o porezu na nekretnine. Tako smo i najavili", kazao je Vrdoljak odgovarajući na novinarska pitanja u Sisku gdje je pustio u rad pet novih spremnika na Janafovu terminalu.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u jučer objavljenoj izjavi nakon posjeta Hrvatskoj je procijenila kako se u ovoj godini očekuje realni pad BDP-a od oko 0,75 posto, u sljedećoj godini skroman oporavak, pri čemu je upozorila da su rizici vezani uz oporavak i dalje visoki.

Misija je u vezi predstojeće procedure prekomjernog manjka istaknula kako smatra da bi se kao elementi prilagodbe mogli iskoristiti bolje usmjeravanje subvencija i socijalne pomoći, mirovinska reforma, povećanje efikasnosti PDV-a i jačanje oporezivanja imovine.

MMF je svojim redovnim jesenjim prognozama, objavljenim prije otprilike mjesec dana, procijenio kako će hrvatsko gospodarstvo ove godine oslabiti 0,6 posto, dok bi u idućoj moglo porasti 1,5 posto, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram