Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2015

Vrdoljakovo minstarstvo na udaru Državne revizije: Pronađene ozbiljne nepravilnosti!

Vlada će se do kraja godine morati izjasniti o nalazu Državne revizije koja je dosad pročešljala četiri ministarstva. Najviše pozornosti privlači Ministarstvo gospodarstva u kojem je utvrđeno niz nepravilnosti, a usprkos tome dobili su uvjetno mišljenje...

Planiranje je Ministarstvu gospodarstva očito najveća slabost. Prošle godine primici su im bili veći za čak 80% jer nisu planirali zaduživanja, odnosno 670 milijuna kuna kredita, javlja HRT.

Državni ured za reviziju potvrđuje da Ministarstvo gospodarstva nije dobro planiralo ni rashode. Nisu prikazali čak 21 milijun kuna subvencija proizvođačima biodizela. Ne vidi se da su koncesionari ispunili obveze prema državnom proračunu, na temelju pravomoćnih sudskih presuda.

Poseban su slučaj i subvencije za brodogradilišta. Uz to što se novac poreznih obveznika u splitskoj Brodograđevnoj industriji nije namjenski trošio, utvrđeno je i da Ministarstvo nije osiguralo isplatu čak 1,1 milijardu kuna subvencija za prošlu i ovu godinu.

Revizija je utvrdila i da nije bilo razloga za isplatu 680.000 kuna za usluge savjetovanja. Zbog svih nepravilnosti Ministarstvo je dobilo uvjetno mišljenje državne revizije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram