Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2013

Dubai dobio novu međunarodnu zračnu luku koja će postati najveća na svijetu

Dubai je u nedjelju slijetanjem zrakoplova Wizz Aira iz Budimpešte otvorio svoju drugu zračnu luku Al-Maktoum International...

Zračna luka za koju se vjeruje da će biti najveća na svijetu, kada bude završena, zasad je otvorila vrata dvjema niskobudžetnim aviokompanijama, Wizz Airu i Jazeera Airwaysu, dok će bahreinski nacionalni avioprijevoznik svoje letove imati od 8. prosinca.

Nova zračna luka nalazi se 50 km južno od Dubai Internationala, jednog od najprometnijih na svijetu kad je riječ o putničkim letovima. Samo u toku prošle godine kroz njega je prošlo 57 milijuna putnika i postao je važna točka globalnog avioprometa.

Al-Maktoum International nalazi se u ekonomskoj zoni Dubai World Central i tamošnja vlada se nada da će prerasti u takozvani aerotropolis. Jednom kad bude završen moći će godišnje prevesti 160 milijuna putnika i 12 milijuna tona tereta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram