Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2013

HGK zaključio: Naše poslovanje u skladu s procedurama

Mi ćemo se ponašati krajnje odgovorno. Prvi i apsolutni prioritet je da kuća normalno funkcionira dalje, poručio je Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore...

"U ovom trenutku dok nemamo nijedan relavantni podatak na temelju kojeg bismo trebali povlačiti neke relevante poteze misim da se ne treba žuriti", zaključio je. Na pitanje o procjeni vlastite odgovornosti i kako mu je tako nešto moglo promaknuti, Vidošević je kazao da bi bilo neozbiljno da predsjednik ne nadzire vlastitu kuću, ali i da predsjednik ne radi sve u svojoj kući.

Iz HGK su priopćili i da se jučer sastao Nadzorni odbor HGK koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama. Predsjednik NO-a o zaključcima sastanka izvijestio je Upravni odbor, koji je na današnjoj sjednici izvješće primio na znanje. Temeljem toga, nalaže se, pored već poduzetih mjera kontrole, osnivanje posebne ustrojbene jedinice za sukladnost. Ujedno, Upravni odbor poziva sve zaposlenike HGK da, unatoč teškim trenutcima, još intenzivnije nastave rad na ostvarivanju temeljnih zadaća Komore, navodi se u priopćenju HGK.

Ministar poduzetništva Gordan Maras, pak, očekuje ostaku Vidoševića i vodstva HGK. K tome, ne odustaje od zahtjeva da se ukine obvezno članstvo i u HGK i u HOK-u. Koalicija je o tome, čini se, postigla dogovor. O najboljem rješenju još se pregovara. "Ovo što se događa u komori proteklih godina je sramota i nešto što je nedopustivo, da se novac poduzetnika, ne mogu čak reći ni troši nego izvlači na taj način", poručio je Maras. "Danas vidimo da se priča odvija, da ima svačega tamo, da se ljudi vozikaju službenim autima, da tamo nema nikakve sustavne interne kontrole i to me još više uvjerava u stavu da treba pustiti da njihovo poslovanje kontroliraju oni koji ih plaćaju", istaknuo je Maras, koji je uvjeren da će, ako se uvede dobrovoljno članstvo, sustav kontrole biti mnogo učinkovitiji, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram