Zatvori
Foto: HGK
PoslovniPuls
23/05/2022

Makroekonomski konzultant Goran Šaravanja postaje glavni ekonomist u HGK

Goran Šaravanja, makroekonomski konzultant s bogatim iskustvom rada u velikim kompanijama poput Zagrebačke banke i Ine, od 1. lipnja postaje novi glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore. Na to mjesto Šaravanja dolazi s pozicije direktora savjetodavne tvrtke Imelum d.o.o. koju je sam osnovao, a koja je specijalizirana za pružanje samostalnih makroekonomskih i sektorskih analiza i savjeta u Jugoistočnoj Europi, objavljeno je.

U Zagrebačkoj banci Šaravanja je proveo četiri godine na mjestu glavnog ekonomista, a u Ini je obnašao mnoge funkcije, od kojih je zadnja ona direktora sektora strateškog razvoja. U svom je radu upravljao kompleksnim procesima strateškog razvoja domaćih, EU i globalnih regulatornih okvira te surađivao s renomiranim međunarodnim institucijama poput MMF-a i Svjetske banke.

Šaravanja će u HGK biti zadužen za upravljanje ekonomskom strategijom, pripremom i izradom makroekonomskih analiza, prognoza i prijedloga za poboljšanje gospodarskog rasta u svim sektorima koje Komora okuplja u svojim udruženjima.

"Zahvaljujem na ukazanom povjerenju koje nosi posebnu težinu u ovim nadprosječno izazovnim vremenima u kojima se nalazimo i koja sa sobom nose zahtjevne procese odlučivanja i upravljanja. Hrvatska čeka odluku o pristupanju euro području 1. siječnja 2023., spremna je za Schengen, a sljedeći je cilj pristupiti OECD-u. To su važni događaji za poboljšanje poslovnog okruženja koje će hrvatski poduzetnici znati iskoristiti, kao što su iskoristili naš ulazak u EU. I da je inozemno gospodarsko okruženje idealno, a nije, trebali bismo težiti stalnom unapređenju poslovnog okruženja i institucionalnog okvira. Tako bi poduzetnici bili u prilici još više doprinijeti razvoju društva i gospodarstva.Vjerujem da svojim znanjima i iskustvom mogu pomoći nositeljima odluka u Komori u donošenju što kvalitetnijih prijedloga vezanih za poboljšanje poslovnog okruženja i poduzetničke klime u zemlji", izjavio je Šaravanja.

Uz kontinuirano praćenje, izvještavanje i procjenu utjecaja tržišnih promjena na regionalnoj i globalnoj razini na brojne tvrtke članice koje Komora oko sebe okuplja, Šaravanja će razvijati suradnju s nacionalnim i međunarodnim istraživačkim ustanovama i stručnjacima, u cilju razvijanja što kvalitetnijeg okvira za potporu svim članicama, stoji u objavi iz HGK.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram