Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2017

Legendarni Kličko posjetio HGK-ov štand u Cannesu

Na najvećem i najprestižnijemu sajmu investicija MIPIM koji se održava od 14. do 17. ožujka u Cannesu u Francuskoj, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko posjetio je 15. ožujka štand HGK, na kojemu domaće projekte predstavlja šest hrvatskih agencija za nekretnine: Bodulo nekretnine, Broker grupa, Kastel-Zagreb, Opereta nekretnine, Smart-Invest Immobilien i Spiller Farmer...

"MIPIM je odlično mjesto susreta investitora iz cijeloga svijeta", kazao je Kličko, dodajući da je bolje jednom vidjeti, nego stoput slušati o tome. Govoreći o ulaganjima u Kijevu napomenuo je da bi svaki grad trebao imati posebnu energiju kojom će privući investitore da ulažu u njega.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović istaknuo je da već drugu godinu zaredom Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK nastupa na ovom prestižnom sajmu nekretnina. "Siguran sam da će se ostvariti brojni poslovni kontakti, što bi moglo omogućiti našim poduzetnicima da nađu kvalitetne investitore i partnere koji će ulagati u Republiku Hrvatsku. HGK je poduprla težnje posrednika u prometu nekretnina da svoje kvalitetne projekte predstave na tržištu koje može ostvariti značajna financijska ulaganja, a koja u konačnici znače otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Ranilović, dodajući da se uglavnom predstavljaju turistički projekti ili projekti u vezi s turizmom, ali da ima i stambenih i infrastrukturnih projekata.

"Sudjelovanje na ovom sajmu pruža mogućnost nalaženja investicijskog partnera za naše projekte. Uspostavili smo dobre kontakte s investitorima koji žele ulagati u turistički sektor, ali i u ostale zanimljive projekte na području Dalmacije. Posebnost MIPIM-a jest u cjelodnevnom programu, prezentaciji, mogućnostima razgovora s ključnim ljudima velikih hotelskih lanaca, poduzetnicima (developerima) i konzultantima do kojih bez posredovanja HGK i nastupa na ovom sajmu ne bismo mogli doći", rekao je direktor tvrtke Bodulo nekretnine Zoran Karlović.

Vlasnik tvrtke Smart-Invest Immobilien Milan Mandić kazao je da je sajam kvalitetan što potvrđuje i činjenica da na njemu izlažu mnoge svjetske agencije, a da su prisutni i značajni investitori. "Ovo je prava prilika za nas i zahvaljujemo na pomoći HGK što nam je omogućila priliku za nastupom na ovom sajmu. Zadovoljan sam što smo uspjeli ostvariti brojne poslovne kontakte koji će nam svakako pomoći u budućem poslovanju", istaknuo je Mandić.

"Došli smo da bismo vidjeli kakvi su trendovi na području nekretnina za ovu i sljedeću godinu. Također, ovo je prilika i za susret s postojećim poslovnim partnerima, s obzirom na to da se već 19 godina bavimo ovim poslom. Održali smo nekoliko poslovnih razgovora s potencijalnim investitorima i iskreno se nadamo uspješnoj suradnji", rekao je direktor tvrtke Spiller Farmer Patrick Franolić.

MIPIM je posjetilo više od 5.000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime ovaj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu. Također, održalo se više od stotine konferencija na kojima je sudjelovalo više od 3800 predsjednika uprava raznih tvrtki.

Foto: HGK

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram