Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2013

MMF: Politička kriza u Americi ugrožava svjetsko gospodarstvo

Izvršna direktorica MMF-a Christine Lagarde izjavila je da je neuspjeh da se poveća gornja granica američkog duga daleko veća prijetnja svjetskoj ekonomiji od trenutne blokade vladinih institucija...

Ona je kazala da je privoljavanje SAD-a na novi limit duga "kritična misija", prenosi BBC. Spor oko proračuna između Kongresa i predsjednika Baracka Obame prekinuo je rad brojnih vladinih institucija.

Novi se problemi, međutim, spomljaju. SAD dostiže limit svog dopuštenog zaduživanja i ne mogu pristati da ga povećaju iz straha da će ostati bez novca.

U govoru o desetljeću izazova koja stoji pred svjetskom ekonomijom, Lagarde je izjavila da američka vlada treba dugoročno stabilizirati svoje financije.

Kao što je, međutim, često govorila ranije, ne bi trebalo biti većih promjena u kratkoročnom periodu jer bi to potkopalo ekonomski oporavak.

Američki predsjednik Barack Obama i Kongres danima su u političkom sporenju, koje je imalo posljedice za vladine institucije koje nisu od suštinskog značaja.

Blokada je ostavila bez plata više od 700.000 vladinih službenika i zatvorila je nacionalne parkove, turističke lokacije, vladine internetske stranice, uredske zgrade i izazvala je još mnoge posljedice.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram