Zatvori
Poslovni Puls
27/09/2013

Kuba legalizirala rad agenata za nekretnine, prodavača telekomunikacijskih usluga...

Kubanske vlasti proširile su listu dozvoljenih zanimanja, što će unaprijediti privatni sektor komunističkog otoka koji radi na reformi svog gospodarskog sustava...

Komunistička dnevne novine "Granma" objavile su da je među 18 novih zanimanja privatnog sektora ozakonjen i posao agenata za prodaju nekretnina.

Prodavači poljoprivrednih proizvoda i agenti za prodaju telekomunikacijskih usluga također su dodani na popis dozvoljenih zanimanja.

Cilj je daljnji razvoj u klimi povjerenja i legalnosti dok Kuba radi na tranziciji u ekonomiju u kojoj privatno nije samo "tolerirano" već mu se daje i aktivna podrška, piše Granma.

Dodaje se kako će legalizacija gore spomenutih zanimanja pomoći u stvaranju novih radnih mjesta i omogućiti državi da se fokusira na aktivnosti koje će učvrstiti razvoj ekonomije.

Blizu 463.000 Kubanaca su samostalni poduzetnici, a među njima su vlasnici restorana, brijači, električari, mehaničari i drugi.

Predsjednik Raul Castro predstavio je još 2010. godine reforme kojima pokušava spasiti kubansko gospodarstvo, a koje uključuju smanjenje velikog broja radnika u državnim firmama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram