Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Neumske vlasti podržavaju izgradnju Pelješkog mosta

Vlasti u Neumu usprotivile su se prijedlogu ministra prometa i veza BiH Damira Hadžića o izgradnji cestovnog koridora kojim bi se povezao hrvatski jug ističući da je za njih prihvatljiva izgradnja Pelješkog mosta...

Načelnik općine Neum Živko Matuško smatra prijedlog o podjeli općine cestovnim koridorom neprihvatljivim, piše list "Oslobođenje".

Nemamo ništa protiv izgradnje Pelješkoga mosta. "Republika Hrvatska spaja svoj teritorij i neka ga spaja preko svog područja. Isto vrijedi i za Europsku uniju. Mi ne podržavamo izgradnju cestovnog koridora preko teritorija Neuma", rekao je načelnik Matuško te dodao da ne žele da preko teritorija njihove općine nesmetano prolazi cesta ograđena žicom.

Matuško je također rekao da stajalište ministra prometa i veza Damira Hadžića u vezi s povezivanjem hrvatskog juga ne predstavlja BiH, Neum niti Hrvate s toga područja.

"Žalosno je da Hadžić i njegov pomoćnik Izet Bajrambašić predstavljaju Hrvate u Hercegovini. Ovako imamo situaciju da se Hadžić i Bajrambašić nešto s nama dogovore, a onda sutra rade sasvim suprotno dogovoru", dodao je neumski načelnik.

Ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić nedavno je ustvrdio kako će predstudija koju izrađuje francuska tvrtka pokazati da je izgradnja cestovnog koridora najbolje rješenje te da je to prijedlog i bosanskohercegovačke strane.

Hrvatski ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić smatra da je povezivanje hrvatskog juga pitanje Republike Hrvatske kao članice Europske unije, a ne Bosne i Hercegovine.

Dovršetak studije izvedivosti o modelima povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje očekuje se do 21. rujna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram