Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2013

Od sutra JAT više neće postojati - rađa se Air Serbia!

Avio kompanija JAT prestat će postojati prvog kolovoza kada će tvrtka Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati suvlasnik srpske aviokompanije...

Skupština JAT-a danas će službeno odobriti strateško partnerstvo sa Etihadom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Etihad će kupiti 49 posto JAT-a i a država će sa preostalih 51 posto ostati većinski vlasnik srpskog avioprijevoznika koji će promijeniti ime u Air Srbija.

Predviđeno je da Etihad uloži 100 milijuna dolara u zajedničku kompaniju, a toliko će investirati i država Srbija. S novim vlasništvom, Air Serbia dobiti će umjesto dosadašnjih Boeinga, deset novih Airbus aviona.

V.d. generalnog direktora Jata Velibor Vukašinović izjavio je da bi tu kompaniju, kroz socijalni program, trebalo napustiti 300 do 500 zaposlenih, ali i da bi trebalo zaposliti i po 100 pilota i stjuardesa, javlja B92.

Viška zaposlenih uglavnom ima u neoperativnim službama, a najavljeno je pomlađivanje kadrova, jer će veliki broj pilota i kabinskog osoblja Jata za dvije ili tri godine otići u penziju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram