Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2013

Mađarska dobiva novog privatnog nacionalnog avioprijevozika

Tri mađarska biznismena namjeravaju uz potporu ulagača s Bliskog istoka pokrenuti novog zrakoplovnog prijevoznika sa sjedištem u Budimpešti koji bi trebao popuniti prazninu nastalu prošlogodišnjom propašću Maleva...

Očekuje se da će Solyom Hungarian Airways do kraja rujna raspolagati sa šest zrakoplova i povećati flotu na 25 letjelica do kraja 2014., te na 50 do 2017., uključujući i 10 zrakoplova širokog trupa za destinacije dugog doleta.

Izvršni direktor Solyoma Jozsef Vago nije naveo detalje o rutama ali je prognozirao naglo širenje na Bliski istok, sjevernu Afriku i na područje nekadašnjih članica Sovjetskog Saveza.

Dio nekadašnjih destinacija s polazištem u Budimpešti koje je svojedobno opsluživao propali prijevoznik Malev preuzeli su diskontni europski prijevoznici poput Wizz Aira i Ryanaira. Ostale i dalje čekaju prijevoznike.

Vago ističe da će se Solyom fokusirati na popunjavanje praznina nastalih propašću Maleva.

"To nikada neće poći za rukom niskotarifnim prijevoznicima", tvrdi on.

Prema njegovim su riječima financiranje novog prijevoznika spremni poduprijeti jedan industrijski ulagač iz Omana i jedan financijski ulagač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nije želio navesti njihova imena.

Tvrdi da će inovativni plan poslovanja osigurati profitabilnost Solyoma od samog početka.

Istočnoeuropski zračni prijevoznici u posljednje vrijeme privlače veliku pozornost na tržištu. Tako je Korean Air ove godine kupio 44 posto udjela u posrnulom Czech Airlinesu a Wizz Air poduzeo je prve korake u smjeru organizacije početne javne ponude dionica u Londonu.

Poljska vlada prodaje većinski udio u državnom prijevozniku LOT-u a Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata razmatra mogućnost kupovine udjela u srpskom JAT-u, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram