Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2013

Premijer najavio dokapitalizaciju Podravke

Predsjednika SDP-a Zoran Milanović obišao je Koprivničko-križevačku županiju gdje je dao podršku kandidatima i stranačkim kolegama na predstojećim lokalnim izborima, među kojima kandidatu koalicije SDP-HNS-HSU-HSLS za koprivničko-križevačkog župana Darku Ledinskom i za gradonačenicu Koprivnice Vesni Želježnjak....

U izjavi u Koprivnici premijer Milanović je na upit novinara kada će brza cesta od Zagreba stići do Koprivnice, odgovorio da će to biti ubrzo. "Sredstva za dovršetak gradnje su osigurana. Dali smo obećanje i bit će završena", rekao je Milanović.

Vezano za budućnosti koprivničke Podravke napomenuo je kako se ide na dokapitalizaciju te prehrambene kompanije. Milanović je kazao kako država u Podravci ima udio od oko 25 posto, a da bi se ona razvijala treba joj svježi kapital, ulaganje u novu tehnologiju, u nove proizvode.

Ako se na taj način bude prikupljao kapital, to znači da će udio države pasti ispod 25 posto. Država sada u njoj ima neka specijalna prava, koja po važećim zakonima ne bi trebala imati, a ulaskom u Europsku uniju sigurno ih neće imati, dodao je premijer Milanović.

"Podravku u EU vidim kao konkurentnu firmu. Mi se natječemo prema pravilima koja vrijede za sve. Oni koji imaju znanje, odvažnost, ideje, njima je tržište otvoreno, a Podravka je dobra kompanija", zaključio je premijer Milanović.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram