Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2013

Dukat objavio ponudu za preuzimanje Ljubljanskih mljekara

Tvrtka Dukat, kao dio francuske Lactalis grupe, objavila je ponudu za preuzimanje slovenskih Ljubljanskih mljekara (Ljubljanske mlekarne d.d.), a cijena koju nudi u toj ponudi je 8,75 eura po dionici...

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati.

Dukat je već vlasnik 50,285 posto dionica Ljubljanskih mljekara, koje je stekao nakon odobrenja slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Fund-a, KD Delniški Dohodkovni, KD Banke i Save. Tada nije objavljeno po kojoj je cijeni Dukat stekao 50,3 posto dionica Ljubljanskih mljekara, a slovenski su mediji procjenjivali kako je vrijednost te transakcije oko 20 milijuna eura. Preostale dionice Ljubljanskih mljekara drže Mlekodel, Deželna banka Slovenije, Zadružni savez Slovenije i 33 zadruge.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe. Lactalis grupa je u listopadu prošle godine najavila akviziciju Ljubljanskih mljekara, tvrtke koja ima 550 zaposlenih, a godišnje preradi više od 200 milijuna litara mlijeka.

Lactalis grupa je u prošloj godini ostvarila prihod od 15,7 milijardi eura, od čega 75 posto na tržištima izvan Francuske, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram