Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2013

I to se dogodilo: U Hrvatskoj po prvi put suđenje zbog neisplate plaće radnicima

Ispitivanjem prvih svjedoka na splitskom Općinskom sudu nastavljeno je suđenje zbog neisplate plaća radnicima Jadrankamena iz Pučišća. Na  optuženičkoj klupi našao se bivši predsjednik uprave te tvrtke Vedran Vilović (57)...

To je prvo suđenje za neisplatu plaća u Hrvatskoj tijekom kojega će se ispitati svi radnici te tvrtke u stečaju, njih više od 280.

Optuženi Vilović danas nije došao na sud, no prema zakonu to nije ni morao. U svojoj je obrani na posljednjoj raspravi kazao da je "optužnica sačinjena pod pritiskom medija i da se ne slaže s njenim navodima držeći da su netočni". Kazao je i da "želi dodati kako solventnost nije dokaz da se plaća mogla isplatiti kao što ni blokirani račun nije dokaz da se ona nije mogla isplatiti". Ustvrdio je da krivcima za sve što se dogodilo smatra "neodgovornu grupu ljudi koja je blokirala tvrtku i spriječila njeno poslovanje".

Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva Viloviću se na teret stavlja kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada, točnije da nije isplatio plaće za 288 radnika za studeni 2011. premda je spomenuto trgovačko društvo raspolagalo novcem na žiro-računima te je bilo solventno, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram