Zatvori
Poslovni Puls
15/04/2013

Hrvatskom tržištu nekretnina potrebno hitno buđenje

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju liberalniji će uvjeti nastupiti i u građevinskom sektoru - strani građevinari ravnopravno će se natjecati s hrvatskima. Kako probuditi već odavno zamrlo tržište nekretnina, pitanje je na koje se još traži odgovor...

Kada 1. srpnja uđemo u Europsku uniju, porast će zanimanje stranih kupaca za nekretnine u Hrvatskoj, ponajprije na moru. Znaju to trgovci nekretninama te očekuju i porast cijena, i to do 10-ak posto, ali samo za kvalitetne i nekretnine na dobroj lokaciji. Zato je važno da građevinski sektor gradi kvalitetne objekte i da ih se u tome financijski prati, piše HRT.

Dok ne nastupi oporavak na tržištu rada, posebice za mlade, teško je očekivati neka poboljšanja. I neizvjesnost u vezi s uvođenjem poreza na nekretnine dodatno uvodi nestabilnost u sustav.

Potkraj travnja Ministarstvo graditeljstva trebalo bi završiti pregovore s bankama kako bi 20-ak tisuća neprodanih stanova prema modelu POS plus našlo kupce.

Idući tjedan u probni će rad pustiti portale "e-planovi" i e-dozvole" na kojima će građani na jednome mjestu moći dobiti sve informacije o prostornim planovima i dozvolama za građenje, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram