Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2013

Boeing ulaže milijardu dolara i otvara 2.000 novih radnih mjesta

Američki zrakoplovni div Boeing namjerava uložiti dodatnih više od milijardu dolara u proširenje pogona u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini, gdje proizvodi model 787 Dreamliner...

"Otvorit ćemo 2.000 novih radnih mjesta i uložiti dodatnih više od milijardu dolara u Južnoj Karolini u idućih osam godina u sklopu našeg plana sustizanja aktualnog tempa rasta tržišta i i ispunjavanja preuzetih obveza prema klijentima i drugim zainteresiranim stranama", naveo je Boeing u jučerašnjem priopćenju.

Kompanija sa sjedištem u Chicagu izvijestila je da je od 2009. već uložila više od milijardu dolara u kupnju zemljišta, objekte, infrastrukturu, te alate i strojeve za pogon u Južnoj Karolini. Trenutno u toj saveznoj američkoj državi zapošljava više od 6.000 ljudi.

U Boeingu navode da su odlučili proširiti pogon u Južnoj Karolini kako bi se pripremili za "neviđeno snažnu potražnju za komercijalnim zrakoplovima, uključujući i procjenu da će u idućih 20 godina biti potrebne dodatne 34 tisuće zrakoplova".

Boeingova tvornica u Charlestonu proizvodit će pri punom kapacitetu tri zrakoplova modela 787 mjesečno, dok će tvrtkin glavni pogon u Everettu u saveznoj američkoj državni Washington proizvoditi sedam zrakoplova mjesečno.

Pritom su isporuke Dreamlinera trenutno obustavljene jer Boeing čeka dozvolu regulatora za opetovano puštanje u promet tog najnovijeg modela zrakoplova. Svih 50 njih, koliko ih je trenutno aktivno, prizemljeno je sredinom siječnja zbog pregrijavanja litij-ionske baterije.

Na početku tjedna Airbus je otvorio svoj prvi pogon u SAD-u, u saveznoj američkoj državi Alabami. Podružnica europskog zrakoplovnog koncerna EADS-a Airbus nada će da će joj proširena prisutnost u SAD-u pomoći da uspješnije konkurira Boeingu u američkim poslovima u obrambenom sektoru, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram