Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2013

Karlovačka pivovara mijenja ime u Heineken Hrvatska

Karlovačka pivovara, koja deset godina posluje u vlasništvu nizozemskog pivarskog koncerna Heinekena, mijenja ime u Heineken Hrvatska, najavljeno je na konferenciji za novinare u Karlovačkoj pivovari. ..

"Preuzimanje imena Heineken bit će logičan nastavak poslovanja unutar vodećeg proizvođača piva u Europi, no promjena u imenu kompanije neće ni na koji način utjecati na poslovanje Pivovare ili na budućnost njenog najpoznatijeg brenda "Karlovačko", rekao je predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

Za preimenovanje u Heineken Hrvatska već su dobili odobrenje Ministarstva uprave, a novo će ime u primjenu ući u slijedećih nekoliko mjeseci.

Istaknuto je i kako je tržište piva u Hrvatskoj je 2012. godine palo za oko 3,5 posto, no unatoč tome sa proizvodnjom od 1,1 milijun hektolitara piva prošla je godina za Karlovačku pivovaru bila samo neznatno lošija od prijašnje godine, a financijski pozitivna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram