Vladinu odluku o rezanju plaća zaposlenicima u javnom sektoru ekonomist Ljubo Jurčić ocjenjuje potpunim promašajem, prognozirajući da će time prouzročiti pad potrošnje, zaposlenosti i proizvodnje, te da će gurnuti hrvatsko gospodarstvo u depresiju…

Rezanje plaća u javnom sektoru, gurnut će državu u depresiju, smatra ekonomist Ljubo Jurčić. Očekuje da će se kao posljedica te odluke, koju je jučer najavio premijer Milanović, smanjiti potrošnja i proizvodnja, te da će porasti broj nezaposlenih.

“Ne bi procjenjivao je li javna uprava efikasna, ali i za njihovu produktivnost Vlada snosi odgovornost. Rezanje plaća je potpuno pogrešan Vladin potez koji će gurnuti državu dublje u recesiju. U prvoj godini vladanja, Milanovićeva vlada je povećala poreze, i porasla je cijena energenata. Sada nas rezanjem plaća, baš kao i najavljenim smanjenjem minusa guraju u depresiju”, komentirao je Jurčić za tportal.

Ovaj ekonomist smatra da je snižavanje plaća posljedica nesposobnosti Vlade koja nije u stanju povećati zaposlenost. “Njihova politika samo je na pravi pogled populistička, zapravo je to politika koja zemlju gura u depresiju”, zaključio je.